Malibu resereportage  |  Specialfälgar - Sveriges snyggaste fälgar!

Du har kommit till vår gamla hemsida!

» » Gå till den nya mobilanpassade sidan! « «

OBS! All funktionalitet finns inte på den nya sidan ännu, men vi lägger till mer hela tiden!

Malibu resereportage

Resereportage – Malibu 2016

Malibu1.jpg

Malibu ligger ca tre mil norr om Santa Monica utefter Pacific Coast Highway 1. Känt för sina fantastiska stränder och som kändisarnas favoritområde att bosätta sig i är Malibu ett härligt samhälle som badar i ett sådant där magiskt kaliforniskt solljus nästan alla dagar om året. De flesta hus ligger vägg i vägg och har tillhörande privat strand varför kuststräckan behåller sin mytomspunna stämpel. Surf Rider Beach vid Malibu Pier är den mest kända publika stranden. Här går surfing framför sol och bad. Vi listar några tips för en härlig dag eller weekend i Malibu.

Aviator Nation
Avslappnat surf-inspirerat mode med tylig 70-tals vibe. Handgjorda plagg med sköna slitningar och en aura av peace, love and surfing. Shopping kan förenas med häng i butikens loungedel där locals och bloggare samsas med lap-tops och iskaffe.

American Apparell
”Made in Downtown L.A.” och med butik på allra bästa läge i Malibu. Shoppa baskläder eller accessoarer enligt säsongens trender till plånboksvänlig nivå. Om inte annat kan man slå till på nya badkläderna och slå sig ner på Topanga beach utanför butiken.

Malibu Farm Café
Svenskan Helene Henderson har skapat detta ekologiska farm-to-table concept. Från början gjorde hon middagar och matlagningsklasser på gårdar. Men, efter att ha testat en pop-up verksamhet på Malibu Pier 2013 så blev succén omdelbar. Idag har Malibu Farm Café guldkantad social media hype. Med all rätt. Längst ut på piren finns cafét och vid stranden restaurangen som har möjlighet till privata event också. Oslagbart läge för att avnjuta en fantastisk middag medan solen går ner över horisonten. (Enkel parkering finns tillgänglig).

Malibu Surf Schack
Hyr eller kanske köp med en bräda och boka samtidigt lektion för att bemästra vågorna som slår från Stilla Havet in mot Malibus stränder. Surf Schack har funnits sedan 1972 och har ett glatt bemötande och erbjuder professionell personal. När vågorna tagit ut sin rätt går det att köpa med souvenirer hem från Surf Shacks egna klädkollektion.

Enligt Michael, som jobbar på Aviator Nation bredvid piren, så är det en helt annan typ av vågor här än i Venice och Santa Monica. Givetvis har Malibu de bästa…

Rosenthal Tasting Room
De enorma möblerna på parkeringen utanför är ett känt riktmärke. Väl inne så är provsmakningen inget skämt. Här finns finfina viner och ofta även live-musik att åtnjuta till vinerna.

The M Malibu
Det enda centralt belägna hotellet i Malibu är The M Mailbu. Men, vem behöver några alternativ? Hotellet har ett eget soldäck med pool. Rakt över gatan ligger stranden. Och, både shopping och trevliga restauranger är inom fem minuters promenadavstånd.

Take A Hike!
Malibu har massor med fina hiking trails. Solstice Canyon Hike är speciellt populär då den tar vägen om två olika hus som eldhärjats av wildfires.

Malibu Country Mart
Ett fantastiskt avlsappnat tempo råder på Malibu Country Mart. Här trängs butiker med de rätta märkena för unga och gamla med hälsoboostande juicer och senaste träningsplaggen från Lululemon och Yoga Smoga. Trendiga tjejer i alla åldrar shoppar loss hos L.A.-baserade WildFox och Planet Blue. John Varvatos och Ted Baker är exempel på butiker som lockar männens köplust.