Stuntförare i Hollywood  |  Specialfälgar - Sveriges snyggaste fälgar!

Du har kommit till vår gamla hemsida!

» » Gå till den nya mobilanpassade sidan! « «

OBS! All funktionalitet finns inte på den nya sidan ännu, men vi lägger till mer hela tiden!

Stuntförare i Hollywood

Intervju – Samuel Hubinette – Stuntförare i Hollywood 2016

Klockan är strax innan 8.00 och solen ger ett karaktäristiskt orangefärgat sken över den privata flygplats som vi för dagen ska få förfoga över när Samuel anländer i sin mattgrå BMW M3. På sant Los Angeles-manér så är han i full gång med att planera kommande jobb över telefonen. Det visar sig att han förbereder sig för ett jobb i Kanada där Samuel ska köra för Fiat på snöiga vägar utanför Whistler. Just att köra på snö är något som faller sig naturligt för den Jokkmokksbördige sonen, medan hans kollegor i Los Angeles generellt sett inte har den vanan… Det är viktigt att ha sin egen nisch. Många konkurrerar om jobben som stuntförare. De jobb som är för film/TV ger dessutom stim-pengar varför dessa är särskilt lukrativa. Samuels uppdrag är en blandning av uppvisningar, film, TV och reklamuppdrag. Samuel har en respektingivande lista med filmer som han medverkat i. Fast & Furious 5 och Tokyo Drift är givetvis bland de mest kända. Men, Need For Speed, Night Crawler och Knight and Day med Tom Cruise och Cameron Diaz är exempel på andra Block Busters som Samuel medverkat i. Oftast sker jobben i anonymitet, men ibland får han även göra lite inhopp som skådespelare också. I filmen Crank: High Voltage är ambulansföraren gestaltad av mr Hubinette himself.

För de som är intresserade av motorsport så är Samuel nog mer känd inom Formula Drift där han tävlat framgångsrikt för Dodge och plockat mästerskapet 2004 och 2005. Samuel är än till denna dag den förare som vunnit flest individuella deltävlingar i Formula Drift. Hans smeknamn är fortfarande ”Crazy Swede”. Att Hot Wheels gjort ett par leksaksbilar som replicas på Samuels Driftingbilar säger kanske trots allt mest om hans status bland eliten av driftingförare.

Att leva och bo i Los Angeles är något som Samuel och hans fru Stina gärna talar sig varma om. De bor ca en timme söder om Down Town Los Angeles där tempot är lite lugnare och miljön mer lämpad för deras tre barn. Närheten till stränderna runt Laguna och Newport Beach är ett stort plus. Eftersom Samuels jobb ofta har call time runt 6.00 på morgonen så behöver han heller inte oroa sig nämnvärt för de köer som annars gärna upptar de sexfiliga motorvägarna norrut. I Los Angeles ser man det mesta i köerna. Människor som äter sin frukost, sminkar sig eller rakar sig. Här tar man gärna med morgonrutinen i trafiken.

På Samuels garageuppfart står förutom BMW M3:an parets nya Lamborghini Huracán. Båda bilar är folierade i matt grått. Lambon är den första i sitt slag som ”street legal” drifter med sina Willwoodbromsar och driftingbroms i kupén. Det som gör Lambon lite extra unik är spoilerkit från Vorsteiner inkl skärmar. Allt helt i kolfiber. Avgassystemet är lite mer högljutt än original och är levererat av lokala firman GMG Racing. Filmen där Stina och Samuel driftar runt Lamborghini of New Port Beach har minst sagt ”gone viral”. Kolla in den: https://www.youtube.com/watch?v=Qir7zVv2wfo

Innan vi lämnar Samuel, Stina och deras hus för den här gången erbjuder Samuel en sväng i Tesla P90D med Ludicrous mode. Tyst susar vi genom grannskapet och pratar uppspelt om dagens filminspelning. Utan förvarning laddar Samuel fullt på gasen och bilen förflyttas till 60 mph på 2,8 sekunder. Det här är snabbare än Lambon! Framtiden är här…