Advanti Racing  |  Specialfälgar - Sveriges snyggaste fälgar!

Du har kommit till vår gamla hemsida!

» » Gå till den nya mobilanpassade sidan! « «

OBS! All funktionalitet finns inte på den nya sidan ännu, men vi lägger till mer hela tiden!

Advanti Racing

Advanti logo

Advanti och Mercedes AMG Petronas i F1

Advanti är ett av de varumärken som funnits längst i Specialfälgars portfölj, och ett av de mest populära. Deras fälgar vänder sig till en bred kundkrets med allt från den vanliga tjänstebilen till extrema sportbilar till SUV’ar och arbetsfordon. Det dessa fälgar har gemensamt är mycket hög kvalitet, finish i toppnivå och designer som ligger helt rätt i tiden.

Varumärket Advanti har funnits sedan 1996, och ingår i koncernen YHI Manufacturing Group, som producerar tre miljoner fälgar per år fördelat på fyra fabriker. Detta gör dem till en av världens största fälgproducenter för eftermarknaden.

Mercedes AMG Petronas Formula One Team slutade högst upp på pallen då Lewis Hamilton tog hem titeln Formula One Champion 2014! Nico Rosberg från samma team knep andraplatsen! Advanti levererar fälgarna till detta stall.

En F1-fälg är, precis som resten av bilen, något verkligt extremt. En F1-fälg är 14” i diameter och 14” bred, och väger ca 4 kg. Livslängden är ca 700 km, eller tills den skadas. Fälgar som rullat 700 km skickas tillbaka till fabriken där de undersöks efter skador för att sedan, om de är certifierat metallurgiskt oskadade, restaureras och användas igen.

Kostnaden för dessa fälgar är konfidentiell, liksom antalet fälgar varje bil förbrukar per säsong. Olika stall förbrukar olika många fälgar, men det finns indikationer på att det rör sig om en bit över 100 fälgar per bil och säsong.

Att delta som leverantör av fälgar till motorsportens absoluta topp är ett partnerskap som ger oerhört mycket vad gäller teknisk utveckling. Det är också ett kvitto på att Advantis produkter håller absolut toppklass. Specialfälgar har alltid ett stort antal Advantifälgar i olika modeller, storlekar och bultcirklar till de flesta bilar för omedelbar leverans.

– Truly Desirable.